Douchegel

Veel zeevarenden ‘vieren’ Kerstmis op zee. Omdat de havens niet werken, kost voor anker liggen met Kerst hen veel geld. Daarom doen de meeste schepen juist de dagen ervoor de haven aan, om daarna snel weer te vertrekken. Ank en Remco Robinson – Muller, havenpastores van Vlissingen namens The Mission to Seafarers Vlissingen willen met het schenken van een kerstpakket de kerstdagen-op-zee van de zeevarenden wat extra luister bij zetten. Driehonderd pakketten met een telefoonkaart om naar huis te bellen, een das of muts, wat versnaperingen en douchegel worden klaargemaakt.
Het zou een heel mooi gebaar van de kerk zijn als de douchegel door parochies en staties geschonken zou worden. Als elke kerkplek tien à vijftien flesjes schenkt, is er voldoende. Op de synode 2015 – 21 november – zullen de flesjes worden ingezameld en meegenomen naar Vlissingen.
In het portaal staat alvast een doos klaar om flessen douchegel in te zamelen. Bedankt alvast voor het meedoen!

 

In een aflevering van Geloof en een hoop liefde van de EO is een en ander te zien van het werk dat Ank Muller doet (na plm 11 minuten). In een andere aflevering van datzelfde programma komt Remco aan het woord (na plm 14 minuten).