6 december De Pelgrim: Joris Vercammen

Ruim een week liep aartsbisschop Joris Vercammen in augustus jl door het noorden van Zweden. Door bossen, over vlaktes, langs en soms door snelstromend water, in zon en wind, groen of wit om hem heen. Wat niet veranderde was de stilte. Vercammen volgde het Dag Hammarskjöldpad, een deel van het Kungsleden, met in zijn volle rugzak het dagboek van Hammarskjöld, Merkstenen. Over die woorden en over zijn eigen vragen dacht Joris Vercammen na tijdens het lopen. De pelgrimstocht van de aartsbisschop werd gefilmd, naar zijn gedachten werd gevraagd en op zondag 6 december, 23.35 uur, NPO 2, is dit alles te zien in de eerste aflevering van de serie De Pelgrim, een productie van EO/IKON. Wie na zondagavond de aflevering nog een keer wil zien, nog een keer die indringende citaten wil horen, zoek het terug op Uitzending gemist.