Iconen, schilderijen en beeldhouwwerk

Wie in deze weken genieten wil van kunst is van harte welkom bij twee exposities in Hilversum. In de Regenboogkerk is werk te zien van kunstenaars van Philadelphia en Giel Clijsters.
Beeldhouwer Giel Clijsters werkt aan het Achterom. Daar begeleidt hij ook cursisten. Clijsters: ‘Je eigen beeld hakken, je fantasie uitleven in steen. Werken in doorschijnend wit albast, of magisch serpentijn, marmer, steen van licht. De belevenis ervaren hoe de sculptuur groeit in je handen.  Scheppend bezig zijn. Als je dan uiteindelijk je gereedschap neerlegt, dan staat daar JOUW BEELD, JOUW SCULPTURE.’ In onze kerk maakt het werk De Zon van Giel Clijsters deel uit van de gedachtenisplek.
De beeldengroep ‘Hier is een stad gebouwd…’ zal worden tentoongesteld. Het werk is geïnspireerd op het gelijknamige lied van Huub Oosterhuis, dat alles te maken heeft met ons doen en laten, ons zijn in de wereld van vandaag.

In de Regenboogkerk worden ook schilderijen geëxposeerd van kunstenaars, afkomstig uit het atelier van Philadelphia: Armanda Koelewijn, Nico Blom, Margriet Mollema, Leander van Dreven, Elke Uilenbroek, Po-shan Man, Ingrid Hofstede en Leon Breuking. Leon zien we vaak in onze kerk. Hij zal u graag willen vertellen over wat hij gemaakt heeft.
De expositie zal lopen tot en met 14 januari 2016. Openingstijden zijn zondag (na de kerkdienst) van ca. 11:15 – 12:30 uur en dinsdag en donderdag van 10:00 – 12:00 uur.Kerkcentrum De Waaier (Kerkelandenlaan 15) biedt tot en met 24 januari ruimte aan de expositie Iconen, beelden van licht (Margreth Decker).
Openingstijden: 1 januari: na de viering tot 13.00 uur, zondags na de viering tot 13.00 uur, dinsdag en donderdag: na de viering tot 12.00 uur.
Op 24 januari zal het Noord-Hollands Byzantijnskoor zingen in de viering van 9.30 uur. Na de viering wordt gedemonstreerd hoe iconen ‘geschreven’ worden.