Kerstkerkplein 2015

Een grote kerstboom met lichtjes, een knapperende vuurkorf, de enthousiast spelende Beatrix Brass, een grote, hele grote kameel, ezels, kippen en andere dieren in de kerststal, over het kerkplein rondrennende engeltjes, zwevende peuters in de draaimolen, vele liters chocolademelk en nog meer; het kerstkerkplein aan het Melkpad op donderdag jl werd druk bezocht. En dat kerstplein was alleen nog maar het voorproefje van waar het op deze 24 december om gaat: het vieren van de geboorte van Jezus.


De kinderkerstnacht voor de jonge kinderen volgde het kerstevangelie en dan uitgebeeld in Lego. Natuurlijk werd ook het engelen-/Glorialied gezongen en de kerstkaarsen op het altaar werden ontstoken. Na afloop was er voor elk kind/gezin een boekje van het Lego-kerstverhaal.

De kinderen vanaf zeven jaar hoorden en zagen in de tweede viering hoe een veeleisende koningin op zoek was naar het echte kerstverhaal. Jasmijn zong solo een prachtig kerstlied bij de piano en dwarsfluit en het lied Eer zij God in onze dagen werd door iedereen voluit meegezongen. Na de viering bleven veel mensen nog op het plein voor een beker choco (of limonade, koffie) en een aantal kocht ook cupcakes, prachtige kleine taartjes, gemaakt door twee meiden die daarmee geld ophaalden voor Kika.

De laatste viering op die 24e was de kerstnachtmis. Geen Lego, geen toneel, maar wel een volle kerk vol mensen die met liederen en gebeden het kerstfeest vierden en elkaar na afloop op het plein zalig kerstfeest wensten.

Elk jaar weer een speciaal feest met zoveel mensen in zo’n goede sfeer.
Dank aan iedereen die op het plein, in de kerk, achter de schermen, bij het regelen en de catering en achter apparatuur en fotolenzen hebben meegeholpen!