Koster en veel meer

In de dienst van zondag 13 december heeft de parochie afscheid genomen van onze koster Antonie van Aartsen. Vele jaren heeft hij zijn diensten verricht in de kerk. Niet alleen als koster was hij zichtbaar, ook heeft Antonie zich met hart en ziel ingezet waar dat maar nodig was binnen de parochie. Zo heeft hij menig jaar in het kerkbestuur gezeten en was hij ook altijd te vinden op het kerkplein op kerstavond, meestal in diverse rollen. Naast al deze taken maakte hij ook deel uit van de groep voorbidders, lezers, diverse gespreksgroepen en was hij actief rondom de open kerk en open monumentendagen.
Antonie had en heeft altijd een groot hart gehad voor de oud-katholiek liturgie en was daarbij zeer betrokken. Vanuit de parochie heeft Antonie een aantal geschenken mogen ontvangen, waaronder een mooie ingelijste prent van het kerkgebouw als blijvend aandenken aan de St. Vitus aan het Melkpad.
Namens de parochie en de parochianen heeft de pastoor Antonie van harte bedankt voor al zijn inzet en de wens uitgesproken dat hij zich snel op zijn plek zal gaan voelen in Emmen, de nieuwe woonplaats van Antonie. Pastoor Van der Velde zei dat Antonie van harte welkom zal zijn in de parochie van de H. Martinus in Groningen, maar natuurlijk ook altijd in de parochie van Hilversum.
Na de dienst was er in De Akker gelegenheid om onder het genot van de adventslunch persoonlijk afscheid van te nemen van Antonie.

Tekst en foto’s: Goos