Passieconcert: bezinning en genieten

Met mooie verstilde muziek voor de lijdenstijd en enkele aandachtig gelezen dichtregels kunt u op zondagmiddag 13 maart even tot uzelf komen en u laten aanspreken door het lijdensverhaal. In de oud-katholieke St.-Vituskerk aan het Melkpad geeft het kerkkoor dan een passieconcert, het eerste concert onder leiding van de nieuwe koordirigent en organist Bob van der Linde. 
Op het programma voor het passieconcert staat koor- en orgelmuziek van Krebs, Bach, Vivaldi, Kodály en Fauré. Het koor voert onder meer de geliefde Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré uit, en het Stabat Mater van de Hongaar Zoltán Kodály. Daarnaast zal bariton Gertjan Arentsen te horen zijn in het Stabat Mater van Antonio Vivaldi. Ter afwisseling speelt Bob van der Linde orgelmuziek van Johann Sebastian Bach en Johann Ludwig Krebs.

Bob van der Linde (1995) is sinds kort cantor-organist van de oud-katholieke parochie St.-Vitus in Hilversum en organist in de anglican church in Zwolle en de Marcuskerk in Utrecht. Hij studeert orgel en kerkmuziek aan het HKU Utrechts Conservatorium en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. In 2015 won hij op het Internationaal beiaardconcours in Goes de eerste prijs in de ongediplomeerde categorie.

Het concert vindt plaats in de St.-Vituskerk aan het Melkpad. De aanvang is om 16.30 uur. De toegang is vrij; u bent van harte welkom.  

Bij de uitgang is er een collecte voor de vastenactie. De opbrengsten van deze actie zijn dit jaar bestemd voor een nieuwe start in vluchtelingenkamp Maratane in Mozambique.

Afbeelding: Onze-Lieve-Vrouw van Smarten op het Stauffenberg altaarstuk, Elzas, ca. 1455