40d film 15 maart: Erbarme Dich

In een verlaten kerk voeren het Bachkoor en -orkest onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink de Matthäus Passion uit voor een groep daklozen. Iedereen die aanwezig is, heeft een bijzondere band met dit muziekstuk. Zij, maar ook kunstenaars als Peter Sellars en Emio Greco, proberen uit te leggen welke betekenis deze muziek voor hen heeft.

Erbarme Dich (met trailer)
Dinsdag 15 maart, 14.00 en 20.15 uur
Nederland, 2015 (Nederlands, Engels, Italiaans, Duits gesproken, Nederlands ondertiteld)  |  99 min  |  Documentaire
Regie: Ramón Gieling
Inleiding: Heleen Weimar

Dinsdag 15 maart, 14.00 en 20.30 uur

Films in de veertigdagentijd:
Een lustrum: voor de vijfde keer brengt Filmtheater Hilversum in samenwerking met de Regenboogkerk en onze parochie tijdens de veertigdagentijd een cyclus met films die passen bij de lijdenstijd, Pasen of anderszins gaan over lijden en opoffering. Iedere film wordt voorafgegaan door een inleiding en na afloop kort nabesproken.

Kosten: 7,50 (65+) /8,50 euro; met kortingsbon 1,00 euro voordeliger.
Betalen kan in het Filmtheater uitsluitend via pin.
Filmtheater Hilversum (Herenplein 5, Hilversum)
Telefoon: (035) 623 5466