40d-film 8 maart: Into Great Silence

Into Great Silence is een zeer nauwkeurige, gedeeltelijke stille meditatie over het kloosterleven in zijn meest pure vorm.Geen muziek, behalve de liederen in het klooster,geen interviews, geen commentaar. Het veranderen van de tijd,deseizoenen en de steeds terugkerende elementen van de dag, van het gebed. Een film die bijna een klooster wordt, in plaats van er één weer te geven. Een film van Philip Gröning over bewustzijn, absolute aanwezigheid, over mannen die hun leven hebben gewijd aan God in de allerpuurste vorm.

Into great silence / Die grosse Stille (met trailer)
Dinsdag 8 maart, 14.00 en 20.15 uur
Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, 2005   |  169 min  |  Documentaire
Regie: Philip Gröning
Ineiding: Jurjen Zeilstra

Dinsdag 8 maart, 14.00 en 20.15 uur

Films in de veertigdagentijd:
Een lustrum: voor de vijfde keer brengt Filmtheater Hilversum in samenwerking met de Regenboogkerk en onze parochie tijdens de veertigdagentijd een cyclus met films die passen bij de lijdenstijd, Pasen of anderszins gaan over lijden en opoffering. Iedere film wordt voorafgegaan door een inleiding en na afloop kort nabesproken.

Kosten: 7,50 (65+) /8,50 euro; met kortingsbon 1,00 euro voordeliger.
Betalen kan in het Filmtheater uitsluitend via pin.
Filmtheater Hilversum (Herenplein 5, Hilversum)
Telefoon: (035) 623 5466