Preek van de Leek – zondag 10 april

‘Een mooie dag om over de dood te praten’; dat was de titel van de Preek van de Leek van zondag 10 april. Een overweging over de dilemma’s bij het zelfgekozen levenseinde en hoe wij daar als christenen mee om kunnen gaan. 

Nadien hebben we nagepraat met koffie. Kort maar intensief want er kwam veel op tafel; de verschillen tussen euthanasie bij kanker, dementie of psychiatrische aandoeningen, de rol van palliatieve zorg, de waarde van het leven en het zinloze van lijden. Maar ook het gevoelde gemis voor begeleiding van nabestaanden van iemand die voor euthanasie heeft gekozen. Al met al een moeilijk onderwerp wat we op deze zondag slechts even hebben kunnen aanraken.

Er bleek een wens om dit thema nog eens verder met elkaar uit te diepen, in breder verband en vanuit een breder perspectief. Dat gaan we zeker doen! Voor nu kunt u de tekst van de preek nalezen onder ‘Wel en Wee > 2016 > april’. 

– Nienke Nieuwenhuizen