Op grote hoogte!

De zomerfeestgangers moesten zich even inspannen, 354 traptreden welgeteld, maar daarna hadden ze dan ook een prachtig uitzicht over Amersfoort en omgeving. Het beklimmen van de zeventig meter hoge Onze Lieve Vrouwe-toren was een onderdeel van het programa van het zomerfeest, de seizoensafsluiting van de catechese in het aartsbisdom Utrecht. De catechisanten en hun ouders waren uitgenodigd om op zondag 12 juni samen de dag te beginnen en te besluiten. Dat begin vond plaats in de viering in de parochiekerk aan ‘t Zand. Het was de zondag van de vergeving, geen makkelijk onderwerp. De uitleg door een ‘leerling van Jezus’ en het korte toneelstukje hielpen bij het beter snappen van waar vergeving om gaat. Iedereen mocht een briefje invullen en opschrijven wie je vergeving zou willen geven, van wie je vergeving zou willen krijgen, wat je moeilijk vindt om te vergeven of wat in je opkomt als je denkt aan vergeving. De briefjes werden bij de voorbeden opgehangen aan de ‘vergevingsboom’, een grote kartonnen boom, voor in de kerk. Na de koffie was er – alleen voor de  kinderen – een feestprogramma: een rondje binnenstad, natuurlijk inclusief een lekker ijsje. Voor kinderen die elkaar al kenden van eerdere activiteiten was er tijd genoeg om verder te kletsen. Voor wie iemand nog niet kende was dit het moment om kennis te maken. Rond 15.00 uur werd de dag met ouders en kinderen afgerond met een een glas drinken en lekkers erbij. Jongerenpastor Michael en de parochie Amersfoort: dank jullie wel voor zo’n leuke zondag!

(Met dank aan Anna, Goos en Laurette voor informatie en beeld.)