Trompet- en orgelconcert

Op vrijdag 24 juni geeft het duo Bianca Egberts (trompet) en Piet van der Steen (orgel) een concert in onze kerk aan het Melkpad. Beide spelers zijn ervaren, professionele musici, zij studeerden aan het Utrechts Conservatorium en hebben een ruime praktijkervaring. De trompettiste vervangt de ziek geworden Peter van Dinther.

Dit concert staat in het kader van de heringebruikname van het recent gerenoveerde orgel (zie onder). Het duo Egberts / Van der Steen speelt een gevarieerd programma uit vier tijdvakken van de muziekgeschiedenis: de barok (Scarlatti en Bach), de klassieken (Haydn), de romantiek (De Lange jr. en Reger) en de modernen (Kox en Verwoerd).
De toegang is gratis, bij de uitgang wordt er een collecte ter bestrijding van de onkosten gehouden. Na afloop is er voor de bezoekers een kop koffie / thee en kan er met de spelers van gedachten worden gewisseld over het gebodene. 

Het concert begint om 20.00 uur. Welkom!

Het orgel
Het orgel in de kerk is gebouwd in 1873 door de firma J. Bätz & Co. Het instrument heeft een betrekkelijk bewogen geschiedenis. In 1925 en in 1948 verricht J.C. Sanders & zoon onderhoud en wijzigt de dispositie; in 1970 wijzigt Jac. van der Linden allerlei technische voorzieningen en verandert andermaal de dispositie; in 2009 wordt het orgel gerenoveerd door Rinze Witteveen: groot onderhoud van beide manualen, herziening van het pedaal met toevoeging van een Basson 16 vt, onder advies van de Orgelraad van de oud-katholieke kerk van Nederland (Bart van Buitenen en Piet van der Steen). De (her-)ingebruikname vond plaats op 11 oktober 2014.