Indrukwekkende evensong

‘O Lord, open thou our  lips,’ begon the Choral Evensong op zondag 10 juli. De evensong volgde the Book of Common Prayer of the Church of England uit 1662, het Hertford College Choir zong de gebeden en psalmen in prachtige melodieën van componisten, ook uit latere tijden zoals Ralph Vaughan-Williams.

De chaplain van het College las een tekst uit het boek Genesis en na het door het koor gezongen Magnificat een stuk uit het evangelie volgens Marcus, hoofdstuk 7. De koorleden zongen geconcentreerd onder leiding van hun dirigent Aaron King. De evensong was zo een prachtig verstillend moment aan het einde van de zondagmiddag.


Na de viering was er buiten op het kerkplein nog even tijd voor een gesprek, een dank je wel. En natuurlijk voor een foto-moment. ‘Onze’ fotograaf bood aan om met een aantal fototoestellen van koorleden een plaatje te maken.

Maandag 11 juli zal het koor opnieuw in de kerk zijn om een concert geven. Aanvang 19.00 uur, toegang gratis en informatie vindt u hier.
Voor wie zondag de evensong moest missen: kom om te genieten van die prachtige stemmen. En wie aanwezig was bij de evensong zal vast proberen om maandag opnieuw te kunnen luisteren naar het Hertford College Choir.
Graag zien we u dus bij dit concert!