Open Monumentendag

Iemand trekt opeens een streep. Tot hier. Verder kan niet, verder mag niet. Met ingehouden adem kijk je naar de foto. Naar die ene man op het eerder zo volle Tiananmenplein in Peking. Tank Man, zo werd hij later genoemd. De foto uit juni 1989 werd beeld van het protest en de kracht van de eenling en kreeg iconische waarde.
Iconen en symbolen, thema van open monumentendag 2016. Op zaterdag 10 september is ook onze kerk open van 11.00 tot 17.00 uur.
U bent welkom om de kerk eens van binnen te bekijken, om een poosje op zo’n kerkbank te zitten en stil te worden, en om langs een aantal iconen te lopen. Oude en nieuwe afbeeldingen, beeldtaal over tijdsgrenzen heen.
Pastoor Wietse van der Velde verzorgt rondleidingen om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur en zal vooral vertellen over de schilderijen en ramen van Paul Determeijer.

Graag zien we u langskomen op zaterdag 10 september tussen 11.00 en 17.00 uur in de kerk!

 Icoon Hodegetria, geschreven door Annemarie

(foto Tank Man van Jeff Widener (Wiki Commons))