Allerzielen

Begin november zijn er op allerlei plaatsen lichtjesavonden en bijeenkomsten met ruimte om een kaars te branden, verhalen te delen en overledenen te gedenken. De oorsprong hiervan ligt al in de dertiende eeuw. Toen ontstond in de katholieke traditie ‘Allerzielen’ (2 november), een dag van gebed en herdenking van alle overleden dierbaren. Ook onze kerk aan het Melkpad zet haar deuren open rond Allerzielen: zaterdag 29 oktober (13.00–16.00u), zondag 30 oktober (11.30 – 17.30u), woensdag 2 november (10.15 -19.30u). U bent welkom om binnen te lopen, stil te staan en een lichtje te ontsteken. Misschien die ene naam of een eigen herinnering hardop uit te spreken. Er is een herdenkingsmuur ingericht. Wie wil kan daar een foto, briefje, bloem of ander symbool achterlaten. En er staat een mand met steentjes, waarop de naam van een geliefde overledene geschreven kan worden. De steentjes houden een vaste plek bij de gedenksteen in de kerk.

Naast momenten van rust en stilte zijn er ook gezamenlijke  bijeenkomsten:
Zondag 30 okt. 10.00u:  Eucharistieviering in het teken van Allerheiligen en Allerzielen

Zondag 30 okt. 16.30u:  Herdenkingsconcert met muziekensemble Wilskracht en het koor van St Vitus

Woensdag 02 nov. 09.45u: Korte gesproken eucharistie

Woensdag 02 nov. 19.00u: Kort avondgebed ter afsluiting van Allerzielen.