Voordeur

Sommigen is het een doorn in het oog, anderen malen er niet om: de deur van onze pastorie. De pastorie is een fraai negentiende-eeuws monument, maar ergens in de tweede helft van de vorige eeuw is er een (voor die tijd) moderne voordeur in gekomen. Die deur doet zijn werk onopvallend, maar past eigenlijk niet bij het gebouw. Nu blijkt er ergens een antieke voordeur te zijn opgedoken die uitstekend bij de pastorie past en die we als parochie voor een vriendschappelijke prijs kunnen kopen. Maar voordat die deur netjes op maat gemaakt, afgehangen en geschilderd is, zijn we toch al snel een paar duizend euro verder. Dat bedrag staat niet op de begroting en gezien de zorgelijke financiële situatie van de parochie is het ook niet zomaar ergens vrij te maken. Toch willen we proberen dit stukje van ons monumentale bezit in ere te herstellen. Namens de parochie zal de commissie Vastgoed en Financiën de gemeente Hilversum om subsidie vragen (de pastorie is immers een monument). Daarnaast kijken we ook graag naar onszelf. Zijn er parochianen die voor het herstel van de monumentale voordeur van onze pastorie een bijzondere bijdrage over hebben? Of die misschien het hele project willen sponsoren? Dat zou geweldig zijn! Wanneer u een gift overmaakt (op het gebruikelijke rekeningnummer) en hierbij vermeldt dat deze voor de voordeur van de pastorie is, dan zorgen wij ervoor dat die bijdrage ook daadwerkelijk hiervoor wordt bestemd. 
Commissie Vastgoed en Financiën (contactpersoon: Benne Holwerda, 06 53 49 89 45)