Een logee voor een week

Rainbow, de knuffelvogel die we in de weken voor Kerstmis door de kerk hebben zien vliegen, is weer terug. Elke week gaat hij mee in de koffer om te logeren bij een kinderkerkkind. In de koffer zit ook een bijzondere spaarpot. Bijzonder, want het is een grappige hond-spaarpot (op de foto zie je nog net z’n kop), maar vooral bijzonder omdat daar geld in komt voor het vastenproject, dus voor het werk van broeder Johannes en anderen in de Franse stad Calais. Het kind dat de koffer mee naar huis neemt, probeert om die spaarpot flink voller te krijgen. Hoe hij of zij dat doet wordt opgeschreven in het schrift dat ook al in de koffer zit. Zo is het elke zondag weer spannend om te horen hoe de logeerweek geweest is!

Op zondag 12 maart hebben de kinderen het erover gehad dat iedereen meetelt, dat iedereen ertoe doet. Ze lieten dat zien op een schilderij van een oase, opgebouwd uit allemaal stippen. Iedereen uit de kerk mocht zo’n verfstip erbij schilderen. Zo ontstaat er een schilderij van allemaal belangrijke stippen die samen iets moois maken.