Films in de veertigdagentijd

Zes films over geloof, poëzie, muziek, reformatie, schuld en boete; zes films passend in de tijd van bezinning in de veertig dagen voor Pasen. Filmtheater Hilversum presenteert in samenwerking met de Regenboogkerk en onze parochie opnieuw een boeiend programma.

Luc Freijer, directeur van het Filmtheater, dominee Jurjen Zeilstra en pastoor Wietse van der Velde hebben hun best gedaan om goede en aansprekende films te selecteren. Sommige zijn direct betrokken op beleefd geloof: de film over twee Jezuïetenpater in een land die hen om hun geloof naar het leven staat; en in  2017 het jaar van de herdenking van 500 jaar protestantse reformatie een film over Luther. Deze laatste film leiden Zeilstra en Van der Velde als protestantse en katholieke pastores samen in . Zijj willen ook graag samen met de bezoekers in gesprek gaan over de film en de betekenis voor nu van wat 500 jaar geleden gebeurde. Een andere film is een zoektocht naar identiteit en geloof, terwijl in weer een andere de thema’s schuld en boete centraal staan: films passend in de tijd van bezinning in de veertigdagen voor Pasen. In de twee andere films staan in zekere zin poëzie en muziek centraal. In de Goede Week is dat de fascinatie die een componist van moderne muziek voor de Mattheüspassion van Bach heeft. Maar gaat er achter de schoonheid van de muziek ook nog een andere diepere werkelijkheid schuil? Kortom, films die u naar onze overtuiging moet zien, films die u kunnen helpen in een tijd van bezinning en die nog mooi zijn bovendien.

 7 maart       Silence
14 maart      A quiet passion
21 maart      Ida
28 maart      Luther
 4 april         La fille inconnue
11 april        De Matthäus-missie van Reinbert de Leeuw