Natuurlijk loopt alles in het honderd…

Het toneelstuk dat Vita Nuova dit jaar op de planken bracht, was behoorlijk spannend, maar werd ook nog knap ingewikkeld, door allerlei onverwachte wendingen. Het ging ongeveer zo:
Herman is getrouwd met Annemarie en ze hebben grote financiële problemen. Als oplossing daarvoor bedenken ze een duivelse misdaad: Herman gaat op vakantie, zogenaamd met Annemarie, maar in werkelijkheid met een look-a-like van Annemarie. Die vrouw valt ‘per ongeluk’ van een rots en is dood. Herman heeft daar een bewijsfoto van gemaakt en wil bij thuiskomst de levensverzekering van drie miljoen euro gaan innen. Annemarie zal zich wel een tijdje in huis gedeisd moeten houden tot ze samen (met het geld) stiekem kunnen vertrekken naar een ver land.
Maar er komen complicaties: Annemarie vermoordt tijdens Herman’s afwezigheid ‘per ongeluk’ een inbreker en verstopt het lijk in de tuin. Buurman Marijn komt Herman goedbedoeld, maar nogal onhandig en opdringerig en langdurig ‘helpen’ in deze ‘moeilijke’ periode. De politie krijgt argwaan en rechercheur Sanne komt een paar keer langs met lastige vragen. De verzekering wil ook niet zomaar uitbetalen en stuurt inspecteur Melanie op onderzoek. De vermoorde inbreker had een compagnon, Bart, die nu op zoek is naar zijn verdwenen maatje, maar wel wil zwijgen tegen flinke betaling. Annemarie blijkt nog veel slechter dan wij dachten, want Bart is al veel langer haar liefje, en voor hem (en met de poet) wil ze Herman gaan verlaten.
Uiteindelijk loopt natuurlijk alles in het honderd …!

P.S.: Thiemo en Gery hebben de boel weer vakkundig geregisseerd!   

Met dank aan Luuk voor de verslaggeving.