Alternatieve feiten

Dankzij wetenschappelijk onderzoek begrijpen we meer en kunnen we meer, zoals het genezen van ziekten of het verklaren van natuurverschijnselen. Toch lijkt de wetenschap het nooit echt goed te doen, en in het ‘post-truth’ tijdperk ligt zelfs de waarheid onder vuur. Is wetenschap tegenwoordig ‘ook maar een mening’, zoals vaak wordt beweerd? Hechten we nog waarde aan objectiviteit? En bestaan er eigenlijk wel andere feiten dan alternatieve?
Wytske Versteeg is schrijver. Haar romans werden vertaald in vijf talen, en ze won onder andere de BNG Literatuurprijs: deze herfst verschijnt haar roman Grime, over de fragiele grens tussen waanzin en waarneming. Ze promoveert op een proefschrift op het gebied van alledaagse onderhandelingen over kennisrechten (Universiteit Twente) en is verbonden aan de Urban Futures Studio (Universiteit Utrecht).
Wolter Huttinga promoveerde in 2014 aan de Theologische Universiteit Kampen op een proefschrift over de theologische beweging
Radical Orthodoxy, hij is freelance medewerker van het dagblad Trouw en werkt sinds 2016 als theologisch onderzoeker aan het project “identiteit als sterk merk” dat christelijke scholen ondersteunt bij hun identiteitsontwikkeling.


Denken in de Driehoek op woensdag 5 april 2017 om 20.00 uur in het Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, op loopafstand van Utrecht Centraal. Zaal open en koffie vanaf 19.30 uur. De discussie wordt om 21:30 uur afgerond en aansluitend is er een borrel.
Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig.
Facebook: DenkenInDeDriehoek
Email: DenkenInDeDriehoek@gmail.com