Zomertip: 150 psalmen

150 Psalmen, 1000 jaar koormuziek, een spiegel voor de maatschappij. In één weekend klinken in twaalf concerten alle 150 psalmen uit duizend jaar koormuziek. Uitgevoerd door vier van de beste koren ter wereld: The Tallis Scholars, Det Norske Solistkor, Trinity Wall Street Choir én initiator Nederlands Kamerkoor, dat hiermee op grootse wijze zijn 80-jarig bestaan viert tijdens het Festival Oude Muziek.
De psalmen bestaan al drieduizend jaar en zijn nog altijd actueel: de psalmen vertellen over vluchtende volkeren, over geweld, over compassie. Die actualiteit wordt tijdens deze twee dagen belicht. Hoogtepunt vormen ongetwijfeld de lezingen van grote internationale denkers over een thema uit de psalmen in relatie tot hun eigen domein.

Première: 1 en 2 september 2017
Festival Oude Muziek Utrecht