Het niet zichtbare (bijna) in beeld

In een bijzondere expositie hangen in de kerk van 21 oktober tot 17 december kunstwerken van Marleen B. Berg, waaronder geëmailleerde ikonen en een serie (dun koper in reliëf), geïnspireerd door een boekje van mystica Beatrijs van Nazareth (1200 – 1268): ‘De zeven manieren van Minne’.

Marleen: Ik word geïnspireerd door textuur en wat dat veroorzaakt, woorden, waar ze vandaan komen en wat ze veroorzaken, leven en de bron daarvan. Zoeken naar de beweging, de basis, de bron. Verbinden. Verlangen, het gevoel te raken aan, aangeraakt te worden en meer willen, zichtbaar willen maken, delen. Psalmen, profeten, mystici en het evangelie trekken me aan en zetten me in beweging. Ik probeer geen beeld van God te maken,maar iets te laten zien van de kracht die ik voel, de beweging die aan me trekt. Wat mij boeit is aanraking, beweging. Van de mens, van God. Wat mij uitdaagt is de kracht van God: díe weer te geven, die te laten zien, op wat voor manier dan ook. Het niet zichtbare bijna te laten zien, voelbaar te maken voor wie kijkt. 

Op 9 november komt Marleen naar Hilversum om over Beatrijs te praten. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

De kunstwerken zijn tot 17 december te zien tijdens de open kerk, elke zaterdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur, op woensdag van 10.30 – 12.00 uur en op zondag vanaf 11.15 – 12.00 uur.

(Afbeelding bovenaan: Ikoon 2 ontmoeting, transparant emaille op reliëf op koperfolie
tweede afbeelding: Groei, geïnspireerd door Hildegard von Bingen)