Afscheid van John

Hoe neem je afscheid van degene die jarenlang gastheer was in De Akker? Met koffie en taart, een glaasje en een hapje en met parochianen die allemaal nog even ‘bedankt’ willen zeggen. Na de viering op zondag 22 oktober was John Tabak middelpunt van De Akker. Niet achter de bar, niet onderweg naar de keuken, niet zorgend voor de aanwezigen, maar nadrukkelijk middelpunt. Aan hem de eer om de speciaal gemaakte taart (opnieuw een prachtige creatie van Susanne) aan te snijden. Na de koffie mèt nodigde Titia alle aanwezigen uit om het glas te heffen op John. Van harte werd getoost en hem alle goeds gewenst. Namens de parochie ontving John een grote foto van De Akker, opgebouwd uit tig kleine fotootjes die allemaal iets te maken hebben met het gebouw en/of de parochie. Ook werd hem een grote bon overhandigd, waarmee hij met kinderen en kleinkinderen een dagje uit kan. Tip: Sprookjeswonderland in Enkhuizen!
Omdat op de toog van De Akker een grote vaas voor kopergeld – bestemming JKWF – stond, is nogmaals in de parochie kleingeld ingezameld en kon een grote pindakaaspot vol eurocenten aangeboden worden.
Afscheid nemen heeft iets dubbels; het maakt een einde aan een bepaalde tijd, maar je herinnert je ook al de momenten die je samen gedeeld hebt. Nogmaals: dank je wel, John!