Afscheid van koordirigent

Woensdagavond 15 november j.l. was voor ons kerkkoor de laatste repetitie onder leiding van onze cantor/organist Bob van der Linde. Toen Bart Klijnsmit vanuit dezelfde functie na zeventien jaar, afscheid van ons nam, vonden wij dat niet leuk. Bart stak ons een hart onder riem: ‘Ach, wie weet wat voor moois ervoor in de plaats komt.’ Hij heeft helemaal gelijk gehad. Bob was een waardig en talentvol opvolger.

Vanaf 1 februari 2016 hebben onze parochie en wij als koor van zijn kwaliteiten als organist en koorleider kunnen genieten. Bart heeft ons op een hoger plan gebracht, Bob is er voortvarend mee doorgegaan.

Stemoefeningen: zingen zonder tekst, alleen met medeklinkers, los schudden van de schouders, trainen van de ademhaling enz. Overwicht op de troep, in een plezierige en ontspannen sfeer. Mooie orgelimprovisaties, mooie begeleidingen, daar zijn we dankbaar voor. Gelukkig is Bob niet helemaal uit beeld en gehoor. Hij is bereid om één keer per maand in het organistenschema mee te draaien. Gerard is bereid om de wekelijkse koorrepetities te begeleiden. 

Bob had ons uitgenodigd om zijn laatste repetitie bij ons met een glaasje en een knabbeltje af te sluiten. Als aandenken kreeg hij van ons het kookboek met  ‘5 Ingredienten’ van Jamie Oliver.  Dat is nooit weg.   

Namens het kerkkoor: Bob, bedankt voor alles!

Hans Jans

*En als verrassing,,,

Bij de ingang van de kerk vonden we die avond een doos met een  kersenvlaai en een heel lief kaartje:  Voor jullie, van ons (leden van de parochie), omdat jullie er elke zondag zijn en zingen voor ons.  Dank!

Lieve anonieme gevers: dat is mooi, dat waarderen we, Soli Deo Gloria!