Vijftigste Cantate op de Brink

Ze mogen vooraan zitten, de (groot)ouders met kinderen die komen luisteren naar de vijftigste Cantate op de Brink op zaterdag 9 december in de Grote Kerk aan de Kerkbrink. Achter die eerste rijen zijn er nog voldoende zitplaatsen voor anderen die genieten willen van deze bijzondere uitvoering.Centraal staat de cantate ‘Schwingt freudig euch empor’ (BWV 36).

Aan de uitvoering van deze cantatevesper mee: het orkest Cantate op de Brink, de jonge strijkers van het Cuypersensemble, de Bach Cantorij Baarn en de solisten Margreet Rietveld (sopraan), Mélanie Brilman (mezzosopraan), Harry van Berne (tenor) en Pieter Hendriks (bas). Het geheel staat onder muzikale leiding van Anthony Scheffer. Machteld van Woerden vertelt in het kort iets over de cantate.

Cantate op de Brink: 9 december, van 16:30 tot 17:30 uur – toegang vrij, collecte na afloop, glühwein en chocolademelk op het Kerkplein. 


het Cuypersensemble