Schrijf een kerstverhaal!


‘Doorlopen, zei de engel tegen Benjamin.’ Dat zou zomaar de openingszin kunnen zijn van een kerstverhaal. Het verhaal over de geboorte van Jezus heeft door de geschiedenis heen allerlei mensen geïnspireerd tot het schrijven van nieuwe kerstverhalen. Denk aan A Christmas Carol van Charles Dickens, Kerstmis van Dick Bruna en Een witte kerst door Godfried Bomans.
Heb jij een idee voor een nieuw, vrolijk, spannend, droevig of prikkelend kerstverhaal? Pak dan je spreekwoordelijke kroontjespen en schrijven maar! Mail je verhaal vóór 15 november aanstaande als tekstdocument naar de redactie: redactie@okkn.nl.
Zorg dat het niet meer dan 800 woorden telt en begin je verhaal met de zin: ‘Doorlopen,’ zei de engel tegen Benjamin.’ De beste inzending zullen we plaatsen in het volgende nummer van De Oud-Katholiek, dat kort voor kerst zal verschijnen. Daarnaast krijgt de winnaar een heus kerstpakket!