Aartsbisschop Antje Jackelen in Nederland

De eerste vrouwelijke aartsbisschop in de Kerk van Zweden, Antje Jackelén, bezoekt in januari 2018 Nederland. Zo zal zij vrijdag 19 januari in de Geertekerk te Utrecht op uitnodiging van de Raad van Kerken Nederland de Oecumenelezing 2018 houden. Thema: Europa: Reformatie en verantwoordelijkheid.
De voertaal is deels Engels, deels Nederlands.

‘Polarisatie, populisme, protectionisme en post-waarheid zijn de vier gevaarlijke P’s in onze tijd.’ Tweet van Antje Jackelén.

Een dag later, zaterdag 20 januari, vindt – eveneens in Utrecht – in de Ste Gertrudiskathedraal en het vergadercentrum In de Driehoek de publiekspresentatie plaats van ‘Utrecht en Uppsala on the Way to Communion’ (om 13.30 uur), gevolgd door een feestelijke gezongen eucharistieviering (om 15.30 uur) waarin Joris Vercammen, aartsbisschop van Utrecht, zal voorgaan en Antje Jackelén, aartsbisschop van Uppsala, zal preken. De volledige kerkelijke gemeenschap van de Kerk van Zweden met de Oud-katholieke Kerk wordt van harte gevierd.

U bent welkom op beide dagen. Voor de lezing op 19 januari dient u zich aan te melden via rvk@raadvankerken.nl; bij de ingang van de zaal kan men de kosten afdragen (10 euro per persoon; studenten gratis).

Lågorna är många , ljuset är ett.
ljuset Jesus Kristus,
lågorna är många , ljuset är ett,
vi är ett i honom!

Vlammen zijn er vele, één is het licht,
licht van Jezus Christus,
vlammen zijn er vele,één is het licht,
wij zijn één in Christus.

Een vers uit het lied Lågorna är många (‘Vlammen zijn er vele’)
Anders Frostenson (1906-2006).
Uit het Zweeds vertaald door Coen Wessel)

Foto: Jan Norden / IKON