Kerstkerkplein en vieringen

‘Gloria in excelsis Deo’ in allerlei uitvoeringen, gezongen in de vieringen en gespeeld door Beatrix Brass: het is kerstfeest! Op kerstavond en kerstochtend bezochten velen de viering van de komst van Jezus in onze wereld. Op het kerstkerkplein aan het Melkpad was het gezellig rondwandelen. De draaimolen deed z’n rondjes, warme chocolademelk werd geschonken en de twee jongeren die de hele dag druk waren geweest met bakken, verkochten hun cupcakes, brownies en kerstkoeken en haalden zo 308,98 euro op voor Kika. Fantastisch, meiden!! De kameel in de kerststal was goed gemutst en iedereen wilde wel die drie ezels aaien… Engeltjes en herders gingen op de foto en de leden van Beatrix Brass pakten muzikaal uit met sfeervolle en swingende kerstliederen.
In de kerk werd voor kinderen en volwassenen op een eigen wijze het kerstverhaal verteld en gevierd. Na afloop van de vieringen wachtte bij een kraampje op het plein of in De Akker nog wat warms om te drinken, natuurlijk met een sneetje kerstbrood. Feestelijkheden die onderstrepen wat we elkaar toewensen: Zalig kerstfeest!

De draaimolenkerstman die zich even warmt bij de vuurkorf… Dit jaar was hij voor het laatst op het kerstkerkplein. Heel veel jonge kinderen hebben genoten van het rondzweven, hebben gillend van plezier of spanning naar ouders en omstanders gezwaaid in het langsdraaien. Dank je wel, Gert, voor al die jaren dat je met de trekker het Melkpad op kwam om de draaimolen neer te zetten, je je omkleedde in je rode pak en bellend de kinderen aan hun rondje draaien liet beginnen. En naast Gert ook anderen dank jullie wel! Allen die vooraf in organisatie al druk bezig waren, die hebben bijgedragen aan de vieringen en/of op het kerstkerkplein, die (soms spontaan) meehielpen bij de kraampjes of in De Akker, en dank jullie wel, opruimers van kramen, afwassers, schoonmakers, kerkweernetjesmakers!