Een maaltijd in prettig gezelschap

Wie tegen 18.00 uur De Akker binnenliep op donderdag 22 maart, snoof al direct een aangename geur op! Hier wordt lekker en vers gekookt! Binnen stonden drie lange rijen van tafels gedekt in een mooie combi van kleuren met daarop al schalen salade, olijven en augurken. Na een welkom waarin werd gezegd dat de maaltijd mede mogelijk gemaakt was door een oproep aandacht te hebben voor elkaar en elkaars activiteiten – zoals de evensong later op die donderdagavond-, door iemand met een spontaan idee om dan ook samen te gaan eten, door heel veel voorbereiders en opruimers, en door alle aanwezigen, sprak pastoor Wietse een gebed uit. Met een waarschuwing ‘pas op, de borden zijn heet!’ werd daarna heerlijke pasta met een rode saus rondgedeeld. Het gonsde van allerlei gesprekken aan de tafels. Rond 19.00 uur vertrokken de koorleden naar de kerk voor een inzingmoment, in De Akker ging de kofie rond. Kijk naar de foto’s en dan zie je het zo: Dat ziet er goed en gezellig uit. Die maaltijd was een prima idee!

(Foto’s: Benji)