Hoe weet je dat nou?

Hoe naïef moet je zijn om je toe te vertrouwen aan de werkelijkheid van begrippen als Geloof, Hoop en Liefde? Negeer je dan voor het gemak wat de wetenschap zegt over leven en dood, ruimte en tijd? En als je dat allemaal wel tot je door laat dringen, wat voor Godsbeeld houd je dan over? Heb je contact met die God? In wat voor taal spreek je erover en wat heeft Jezus ermee te maken? In de EO-serie ‘Hoe weet je dat nou?’ laten hedendaagse filosofen en theologen zien dat geloof en denken prima samen kunnen gaan.
De serie van vier afleveringen is wekelijks te zien om 23.40 uur op NPO 2 en start komende zondag 9 september. In aflevering één gaat het over meekrijgen. We horen de verhalen en ontwikkelen een gevoel voor het hogere. Wat is de kracht van het verhaal dat ons in zoveel vormen wordt verteld? En hoe leren we het onderscheid tussen wat waar is en wat niet?