First Reformed

De film First Reformed vertelt het verhaal van dominee Ernst Toller (acteur Ethan Hawke) en zijn wanhopige pogingen het goede te doen in een wereld vol hypocrisie. Hij is een twijfelaar met beproefd geloof en ziet de contouren van een maatschappij die in angst leeft. Essentiële vragen worden gesteld, zoals: Zal God ons vergeven? Begrippen als het goddelijke, onbaatzuchtigheid, mededogen krijgen het te verduren.

Met deze eerste Film in de veertigdagentijd wordt een stevig begin gemaakt met de cyclus van zes films. Een sterk en aangrijpend drama. De film, uitgekomen in 2017, kreeg al 92 nominaties (waaronder recent een Oscar-nominatie voor het beste originele scenario), waarvan er 55 gewonnen zijn.

Dinsdag 12 maart
Aanvang: 13.30 uur en 20.30 uur
Inleiding: Heleen Weimar

Filmtheater Hilversum (Herenplein 5 – Hilversum)
Reserveerlijn: (035) 623 5466
Betalen kan in het Filmtheater uitsluitend via pin.
Voor actuele info: www.filmtheaterhilversum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *