Groeien als een boom

Nadat buiten voor de kinderpaasnacht de grote paaskaars was aangestoken aan het vuur uit de vuurkorf en nadat iedereen het licht van die paaskaars op zijn/haar eigen kaars had ontvangen, zongen de kinderen (en wat oudere mensen) in de kerk een mooi lied over dat licht: ‘Schijn maar, schaar je in de rij, want ik ben de Heer van het licht, zegt Hij.’ Met Bob op de piano en Anne op de saxofoon klonk alle muziek tijdens deze kinderpaasnacht prachtig! Het verhaal dat werd voorgelezen ging over een nootje van een beukenboom. De kinderen hoorden hoe het werd weggeblazen en uiteindelijk viel in zachte, vochtige aarde. Daar groeide het uit tot een plantje dat elk jaar groter en sterker werd. En na vele jaren was dat weggewaaide nootje een mooie boom die zelf weer beukennootjes droeg en die zo ook weer zorgde voor nieuwe planten en bomen.

Een voorbeeldverhaal, om iets meer te begrijpen van dat grote verhaal Jezus’ sterven, begraven worden en opstanding. Na het bomenverhaal werden de kinderen uitgenodigd om zelf ook iets te planten: voor in de kerk kregen ze een emmertje, was er een berg potgrond en kon het zaad van een oost-indische kers gezaaid worden. Een plant waarvan de bloem gegeten kan worden! Dat worden mooie salades over een paar maanden!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *