Goede Vrijdag en paaswake

Stiltes, zingen zonder orgel begeleiding, de passielezing, indringende gebeden; de dienst op de vrijdagmiddag voor Pasen is ingetogen. Het verraad, de kruisiging, het lijden, de eenzaamheid.

En dan aan het einde van de zaterdag brandt een vuur op het plein, wordt de paaskaars gezegend en aangestoken, draagt iedereen een kaarslichtje mee naar binnen en wordt de kerk wat lichter. In lezingen wordt verteld over Gods betrokkenheid met de mensen, over liefde en trouw en over opstanding, nieuw leven. Dan klinkt luid’ De Heer is waarlijk opgestaan’! Na de eucharistieviering staan er nog lang mensen op het kerkplein; handen worden geschud, wangen gezoend en overal hoor je:’Zalig Pasen!’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *