Palmtakken en zilverstukken

De viering op palmzondag is er een van uitersten, van lezingen over enthousiast binnenhalen en niet lang daarna de rug toekeren en wegwerken. Het verhaal van de Goede Week houdt ons voor hoe kwetsbaar de mens is, hoe beïnvloedbaar én hoe ver liefde kan gaan.
Op het kerkplein werden aan het begin van de viering de palmtakken uitgedeeld. Dit jaar geen processie door de buurt en ook geen kinderen met palmpaasstokken; de City Run viel dit jaar samen met palmpasen…

‘s Avonds zagen we de kinderen weer bij de maaltijd van Aan Tafel & Meer en het viermoment, daarna, was afgestemd op hen. Het verhaal van de laatste dagen van Jezus werd verteld, telkens onderbroken door vragen en zoekopdrachten. Zo vonden de kinderen allerlei versiersels van een palmpaasstok, symbolen die verwijzen naar momenten van het passie-verhaal. De bedenkers van het viermoment hadden creatieve verstopplekken bedacht, zoals ‘zoek iets zilverkleurigs’ om te verwijzen naar de dertig zilverstukken. En een groot euroteken verried waar wat gevonden kon worden. De laatste vindplek was wel een heel bijzondere: vanuit de hoge koepel kwam een emmertje met lekkers naar beneden!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *