Kinderkerstnacht

Dinsdagmiddag 24 december vanaf 16.00 uur verandert het kerkplein in een kerstkerkplein. Er klinken bekende kerstmeezingers, die vol enthousiasme worden gespeeld door de musici van Beatrix Brass. Een flinke hoek van het kerkplein is bezet door een stal en de dieren die daar omheen lopen. Naast de grote kerstboom staan kraampjes, waar warme chocolademelk wordt geschonken, en voor wie daar geen zin in heeft is er ook koffie of thee. Er brandt een vuurkorf en er kan brood gebakken worden. Wie verkleed als engel of herder op de foto wil: de kleding ligt klaar!

Dat kerstkerkplein is nog maar een begin van waar iedereen eigenlijk voor komt: de kinderkerstnacht in de kerk!
Om 17.00 uur begint de eerste kinderkerstnacht, bedoeld voor kinderen tot plm acht jaar. Natuurlijk worden er liedjes gezongen en zal een verhaal verteld worden. Dit jaar gaat het over de dieren in de kerststal.
Voor kinderen die ouder zijn dan acht jaar begint om 19.00 uur de tweede kinderkerstnacht. In plaats van een verhaal is er een toneelstuk over: kerstpost!

De kinderkerstnachten worden voorbereid en uitgevoerd door parochianen van de St Vitusparochie en gemeenteleden van de Regenboogkerk, pastoor Victor Scheijde en dominee Jurjen Zeilstra.

Later op de avond, om 22.00 uur, begint de kerstnachtviering. Een eucharistieviering waarin veel gezongen wordt, want om 21.45 uur beginnen we met het zingen van kerstliederen. Na afloop blijven we nog even hangen op het plein om elkaar een zalig kerstfeest toe te wensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *