Aswoensdag

Aswoensdag is het begin van de vastentijd. Tot Pasen zijn er dan zes weken of veertig dagen waarbij de zondagen niet worden meegeteld.

Tijdens de viering op Aswoensdag ontvangen de kerkgangers een beetje as op hun hoofd. Die as is afkomstig van de voor de viering verbrande ‘palmtakjes’ die werden uitgedeeld op Palmpasen vorig jaar. Op die zondag vierden we de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem. Daar zag men de nieuwe koning in hem en zwaaide men hem toe met palmtakken. In plaats van het Hosanna van toen klinkt nu:

‘Gedenk mens, dat gij stof zijt en tot stof zult wederkeren.’

Een periode van bezinning, van je leven tegen het licht houden is begonnen.

De eucharistieviering met asoplegging is op woensdag 26 februari en begint om 19.30 uur.

1 Comment

  1. Zal er zijn, spannend. voor mij weer een hernieuwde kennismaking na een korte flirt met de Oud-Katholieke Kerk, het boek van Peter-Ben Smit ‘De Oud-Katholieke Kerk van Nederland’, helpt me inmiddels weer op weg 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *