Nieuwe informatie

Vandaag, 18 maart, werden twee berichten van het Bisschoppelijk Bureau ontvangen, waarvoor onze aandacht wordt gevraagd.
In het ene bericht een update, waarin wordt ingegaan op de beleidskeuze van de overheid, het voortzetten van maatregelen om besmetting te voorkomen en het laten vervallen van vieringen en kerkelijke activiteiten tot en met tenminste 13 april. Inderdaad, de vieringen van de Goede Week en Pasen voorbij.
De bisschoppen werken aan vieringen via een YouTube livestream-verbinding.

Het tweede bericht bevat informatie over die YouTube-vieringen, hoe en wanneer die te zien zijn, over het collectedoel en waar en wanneer het liturgieboekje te downloaden is. In dit bericht, dat halverwege de middag werd verstuurd, staat nog te lezen dat onduidelijk is of de vieringen in de Goede Week en met Pasen in onze kerken doorgang kunnen vinden. Drie uur later kwam die duidelijkheid dus in de update.
Beide berichten zijn ook terug te lezen op okkn.nl (zie de links in de tekst).

Gisteravond luidden in heel Nederland kerkklokken als teken van hoop. De klok op ons kerkplein haalde zelfs heel kort het tv-programma ‘Op1’. Kijk hier terug (vanaf 33 minuut 16”).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *