Opmaat naar de zondag

Blikjes, medailles, voetbalplaatjes, kunst, schelpen, vingerhoedjes, er is veel verzamelwaardig. In de opmaat van zaterdag 20 juni spreekt Marijn met een paar kinderen over wat zij verzamelen. En wat als je nou iets heel moois ziet? Iets wat je verzameling helemaal compleet zou maken? Natuurlijk veel te duur… Dat geld dat heb je niet zomaar in je spaarpot. Wat doe je dan?
Karel Eykman schreef er een mooi verhaal over. Wat is belangrijk voor mij? Wat mag het mij kosten, wat wil ik er voor laten? Vragen om mee bezig te zijn. In de voorbeden bidden we voor de wereld en voor elkaar, en met mooie woorden trekken we de nieuwe week in.

De opmaat naar de zondag is hier te zien vanaf zaterdag 20 juni, 19.00 uur.

Het gelezen verhaal is afkomstig uit het boek ‘De werksters van halfvijf en andere gelijkenissen’, geschreven door Karel Eykman en geïllustreerd door Peter Vos.