Glans

Op de zondag van de gedaanteverandering van de Heer worden twee Bijbelverhalen gelezen. In beide lezingen gaat het over bergtoppen. En in beide lezingen horen we hoe mensen, Mozes en in de evangelielezing Jezus, stralen na hun ontmoeting met God. Glans, luister, heerlijkheid, zou er een woord zijn dat precies zegt wat bedoeld wordt?
Hoe dan ook, Mozes daalde de Sinai af, met de twee platen van het verbond bij zich. Hij wist niet dat zijn gezicht glansde doordat hij met de HEER had gesproken. En terwijl Jezus aan het bidden was, veranderde de aanblik van zijn gezicht en werd zijn kleding stralend wit.

Voorganger in de eucharistieviering op deze zondag van de verheerlijking op de berg, zondag 9 augustus, is priester Jan van der Steen. De dienst begint om 10.00 uur. 
U bent van harte welkom. Wel graag vooraf reserveren  – dan kan hier – en u weet het, mocht u enigszins verkouden zijn, hoesten en/of koorts hebben: blijf thuis. U zou dan kunnen kijken of luisteren naar vieringen elders. Zoals de online viering uit de parochie Amersfoort of  de viering in de Ste Gertrudis in Utrecht. Via deze link leest u meer suggesties.