Aswoensdag

Aswoensdag – dit jaar op 17 februari – markeert het begin van de veertigdagentijd. Een periode van bezinning, inkeer op weg naar het hoogfeest van Pasen. Aswoensdag zet ons met beide benen op de grond: Gedenk, mens, dat je stof bent en tot stof zult wederkeren.

Op die woensdag 17 februari is iedereen welkom tussen 16.00 en 19.30 uur om een askruisje te komen halen op het kerkplein. Er zal een vuur zijn, waarin het meegenomen oude palmtakje kan worden verbrand. Er is as, die je jezelf kunt opleggen of waarmee je bij elkaar een kruisje kunt tekenen. En de pastoor is er, om de woorden van bekering en omkeer te spreken.

Met meer dan twee samenkomen mag niet en doen we nu niet, maar buiten op het kerkplein mogen maximaal twee volwassenen tegelijkertijd naar voren komen.

Houd afstand, neem en gun ook een ander de tijd, mondkapje paraat.
Om 16.30 uur is de Youtubelink beschikbaar om online mee te kijken naar Aswoensdag op het kerkplein. Een filmpje met het intrigerende verhaal (voor volwassenen) over een kleine robot die telkens zijn hulp aanbiedt, is daar onderdeel van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *