Opmaat naar Pasen – III

Jezus heeft onze angst voor leegte en zinloosheid in de ogen gekeken. Em. aartsbisschop Joris Vercammen spreekt in de opmaat op woensdag over het leven dat niet vroom is, over kwetsbaarheid, over moed, of eigenlijk: liefde.

Darius Milhaud componeerde Scaramouche, waaruit Bart en Anne het deel Modéré spelen. En vele namen van parochianen en vrienden van de parochie klinken, evenzoveel bloemen vormen een mooi boeket.

Het is woensdag in de Goede Week en we moeten door, verder naar morgen, overmorgen.

Vanaf Aswoensdag gaan we door de veertigdagen en nu door deze week. Met elke dag van de week een kort meditatief moment staan we even stil bij waar ben je bang voor, gedachtes die het leven, ons leven, en geloof raken. Gedachtes die ruimte krijgen in het horen van de muziek, in het zien van de beelden, in het overwegen van woorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *