Opmaat naar Pasen – IV

Witte donderdag, de tafel stond gedekt. We aten, we dronken Maar de spanning stond op breken…
In zijn bijdrage zoomt Joris Vercammen in op Petrus. En dan gaat het ook over voor wat, hoor wat en een uitdaging voor een angstig mens.

Met opnieuw prachtige bloemen en namen van parochianen en vrienden van de parochie onderstrepen we de verbondenheid met elkaar. En de muziek, Arioso van Johann Sebastiaan Bach, die neemt je mee door het ongewisse van deze Witte Donderdag. Waar ben je bang voor.

Donderdag in de Goede Week.

Vanaf Aswoensdag gaan we door de veertigdagen en nu door deze week. Met elke dag van de week een kort meditatief moment staan we even stil bij gedachtes die het leven, ons leven, en geloof raken. Gedachtes die ruimte krijgen in het horen van de muziek, in het zien van de beelden, in het overwegen van woorden.

De avondmis van Witte Donderdag vanuit de kathedraal in Utrecht of Haarlem begint om 19.30 uur en is hier te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *