Opmaat naar Pasen – V

We gedenken een mens die bereid was te sterven als uiterste consequentie van zijn overgave aan degene die hij ‘God’  noemde.
Met een compositie van Jurriaan Andriesse (Rococo-concerto, deel 2, Serenata) sluiten Bart en Anne aan bij tot waar we gekomen zijn: Goede Vrijdag in de Goede Week.

Onze angst vertelt ons dat er nu geen hoop meer is. Mgr Joris Vercammen noemt in zijn overdenking twee mensen die, elk om eigen redenen, zonder angst het tafereel van Jezus’ ondergang gadegeslagen hebben. En hij eindigt bij een scheur en bij liefde die niet zinloos is.

De opmaat op deze vrijdag bevat ook Het gezicht van God, waarin Nico Knibbe – al eerder te zien geweest in een opmaat – en pastor Joke Litjens pratend, vragend en zingend langs staties van de kruisweg van Jezus gaan.

Goede Vrijdag in de Goede Week

Op de website van de landelijke kerk staat informatie over de kruiswegviering (15.00 uur) en de dienst van Goede Vrijdag (19.30 uur).