Gezocht: opbouw- en buurtwerker

Een parochie is vooral een groep van betrokken mensen die veelal graag bereid zijn om bij te dragen aan die kerkgemeenschap. Meedenkers en -doeners. Zo ook in onze oud-katholieke parochie in Hilversum.
Namens en voor die gemeenschap én voor anderen zijn vanaf 18 juli 2021 twee nieuwe pastores aan het werk: priester Marieke Ridder en pastoraal assistent dominee Annemieke Parmentier. Allebei met een beperkte aanstelling in fte, maar gesteund door het kerkbestuur en parochianen.

Naast de twee pastores wordt nog gezocht naar iemand die de parochie kan vertegenwoordigen naar buiten toe: een opbouw- en buurtwerker, die vorm geeft aan de grote wens van de St. Vitusparochie om meer midden in de Hilversumse samenleving te staan. Met dit drietal wordt de traditionele functie van pastoor feitelijk vertegenwoordigd door drie, elkaar aanvullende personen.

De aanstelling van de opbouw- en buurtwerker is een 0,3 fte- plek, twaalf uur per week, en is bedoeld voor twee jaar. De parochie wil met de pastores, de opbouw- en buurtwerker, parochianen en vele anderen haar taak als ‘kerk in de samenleving’ serieus nemen en daar enthousiast mee bezig zijn.

Wie interesse heeft in de werkplek: download de advertentie hieronder om te lezen naar wie we op zoek zijn. En mail je reactie voor 1 augustus 2021 naar de secretaris, Titia van der Heijden – Folkers (contactgegevens in pdf).

De verbintenis van de beide pastores zal zondag 18 juli aanstaande plaatsvinden tijdens een feestelijke eucharistieviering waarin de aartsbisschop van Utrecht zal voorgaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *