Net even anders weer

Vanuit de koepel

Een viering met twee voorgangers: zondag 3 oktober zullen priester Ward Cortvriendt en pastor Annemieke Parmentier allebei een bijdrage hebben in de viering. Annemieke houdt de preek, Ward doet de priesterlijke taken in de liturgie.

Vanaf die zondag veranderen ook in de kerk de coronamaatregelen en laten we de anderhalve meter afstand grotendeels los. Vooraf aanmelden voor de viering is niet meer nodig en bij de deur wordt er niet langer een gezondheidscheck gedaan.
U kunt gaan zitten waar u wilt. Wel is het verzoek om ‘gepaste afstand’ te bewaren. Ook in de banken. En in de zijbeuken hanteren we nog wél die anderhalve meter tot elkaar. De looproutes houden we eveneens in stand. Zo is het voor iedereen hopelijk mogelijk om aanwezig te zijn.
De voorgangersplek is voor nu nog op het altaar, maar aan het einde van de viering zal/zullen hij/zij wel weer aanwezig zijn bij de uitgang, overigens zonder handen te schudden. En: het koor mag weer op volle kracht zingen

Er kan weer heel veel, maar laten we vooral ook in ons achterhoofd houden dat een kans op een nieuwe golf van corona niet is uitgesloten. Dus respecteer die gepaste afstand en laten we goed blijven zorgen voor elkaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.