Oogstdienst

Danken en delen, die woorden zullen we onthouden van de oogstdienst die gehouden wordt op zondag 10 oktober. Dan hebben over de vruchten die wij mochten plukken. Ja, natuurlijk zijn dat ook de bramen van einde zomer of de tomaatjes uit de moestuin, maar meer nog denken we aan wat wijzelf als ‘vrucht’ konden plukken. Waar heb je op ingezet en mocht je resultaat zien? En examen, project, verbouwklus? Is er een vriendschap waarin zoveel mooie vruchten groeien, een betrokkenheid bij een club, een initiatief waarin je veel mocht ontvangen?
Veel om te ontvangen en ook veel om van te delen. Op allerlei manieren doen we dat, delen. Met aandacht, met middelen, met meedenken en meehelpen.

In de viering zal voorganger pastoor Marieke Ridder vertellen over hoe in de vroege kerk gelovigen die samenkwamen eten en drinken meebrachten, zodat men samen aan tafel kon gaan, delend van wat men had. Dat delen ging verder dan de eigen kring.
Komend weekend staat in het kerkportaal een mand klaar voor houdbare producten voor de Voedselbank. Helpt u mee om die mand te vullen?

De kerkdeuren staan ook hiervoor open op zaterdag 9 oktober vanaf 13.00 tot 16.00 uur en op zondag vanaf 9.30 uur, voorafgaand aan de viering. Tijdens de eucharistieviering zal de mand samen met de gaven van brood en wijn opgedragen worden.

Aanvang oogstdienst: 10.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.