Orange the world

Onze St Vitus aan het Melkpad heeft deze dagen ‘s avonds een oranje tint. De kerk wordt tot 10 december in die kleur uitgelicht om ook daarmee de campagne Orange the World te ondersteunen. Onder dit motto voert UN Women van de Verenigde Naties een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen.

Oranje is de kleur van de dageraad, het moment dat de zon opkomt en er een nieuwe dag aanbreekt. Oranje staat ook voor levenskracht, uithoudingsvermogen en hoop. Oranje is in deze campagne een krachtig en kleurrijk symbool voor een wereld zonder geweld tegen vrouwen!

Dat deze campagne nodig is, blijkt wel uit de cijfers: één op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met fysiek of seksueel geweld. Geweld begint niet vanzelf en stopt ook niet vanzelf. Iedereen kan een rol spelen in het stoppen van geweld. Of je nu opvoeder, docent, huisarts, vriend, partner, collega, buur, oma, of klasgenoot bent. Door een vraag te stellen, een luisterend oor te bieden, door eigen vooroordelen of acties ter discussie te stellen, door ervaringen te delen en door het gesprek aan te gaan over wat geweld is en waar het begint.

In de Hilversumse bibliotheek houdt Suzanne Bouman, onderzoeker bij Kenniscentrum Atria, op 10 december om 10.30 uur een lezing: “Waarom is geweld tegen vrouwen zo’n hardnekkig probleem?”

Lees hier voor meer informatie en aanmelden.