Een muur

Midden in de buurt, een beetje verscholen maar simpel bereikbaar, is een oase van rust aan het groeien: het Vitushofje. Nadat vorig jaar appelboompjes zijn geplant en de gemeente gul heeft bijgedragen met onder andere een bankje en een werkschuur kan komende zondag 26 juni een volgende stap worden genomen: de onthulling van de muurschildering in het hofje.
De Hilversumse kunstenares Ineke Gnodde werkte met veel plezier aan het veranderen van een blinde muur in een creatief muurschilderij. Aan een tweede muur/schutting wordt door parochianen nog gewerkt.
Zondag 26 juni, om 11.30 uur zal pastoor Marieke Ridder de muurschildering officieel onthullen. Daarna laat Ineke zien hoeveel verschillende soorten bloemen en planten al groeien in deze ‘Urban Farming-tuin’. Een hapje en een drankje zullen uiteraard niet ontbreken. Er valt veel te genieten in dat Vitushofje en u bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom! Er mag nog meegeschilderd worden aan de tweede muur. En wat ook kan: met stoepkrijt op de grond een eigen ontwerp maken. Trouwens, ook niet-kinderen mogen indien gewenst hieraan bijdragen met hun creativiteit 🙂

We hopen op een leuk, kleurrijk en groen moment met buren en allen die nieuwsgierig zijn naar een prachtig muurschilderij en/of liefhebbers zijn van het groen van Hilversum Tuinstad.

Nogmaals, welkom dus om te komen buurten!

Het pad naar het Vitushofje ligt links naast De Akker.

september 2021

september 2021