Kleurrijk Vitushofje

Een heerljke dag om buiten op een mooie plek te zijn, een plek zoals het Vitushofje. Zondag 26 juni jl bleek die plek nog mooier te zijn geworden, dankzij een muurschildering, een creatieve bijdrage van de Hilversumse kunstenaar Ineke Gnodde. Het kleurrijke muurschilderij doet de muur vergeten, de achterliggende pastorie voelt dichterbij, de zaaiende man stapt zo het hofje in. Pastoor Marieke Ridder onthulde in het bijzijn van vele parochianen en buurtbewoners het muurschilderij, Ineke nam daarna het woord en vertelde over de diversiteit in zo’n klein gebied als het hofje.
Voor een ieder die even wil genieten van zo’n groen plekje in het centrum: Het Vitushofje is bereikbaar via het pad aan de linker zijkant van De Akker.
Zittend op het bankje, temidden van de jonge appelbomen en de bloemen, is er nu ook een verrassend uitzicht op de pastorie en die zaaier.

Ineke vertelt