Gluren bij de buren

Aanstaande zondag 3 juli is het zo ver: Gluren bij de Buren. Op meer dan dertig plekken in Hilversum (en in veel andere steden) stellen mensen hun huis, gebouw of kerk open voor hun buren om te komen genieten van een optreden.
De plek die wij bieden is een heel bijzondere: de tuin van de pastorie! Daar staat een grote tent, er zijn hapjes en drankjes, en er is hele leuke muziek: Sjoerd van den Broek treedt drie keer op. Sjoerd is een enorme bewonderaar van Paul McCartney. Hij kent niet alleen veel liedjes van McCartney uit de Beatles-periode, maar ook songs van daarvoor en erna. Sjoerd heeft bij elk lied wel een verhaal over de geschiedenis of achtergrond van het nummer, en na afloop ben je niet alleen veel wijzer geworden, maar heb je ook een paar heerlijke nummers gehoord en misschien wel (stiekem) gedanst!

De ingang tot de tuin is rechts naast de Vitus, via het fietsenhok inderdaad, en gewoon doorlopend kom je in de tuin. Sjoerd speelt drie keer een half uur (om 13:00, om 14:30 en om 16:00 uur) waarbij het laatste half uur best eens een beetje zou kunnen uitlopen…

Sjoerd van den Broek