God only knows

God only knows what I’d be without you…. Wat een geweldige song en wat klonk het goed daar onder de koepel van de kerk tijdens het Gluren bij de Buren. Vlak voor Sjoerd van den Broek zijn eerste optreden zou geven in de tuin van de pastoor – tent, een paar stoelen, statafels, drankjes en hapjes, alles stond klaar – begon het dus enorm en bijzonder hard te regenen.

De keuze was gauw gemaakt: we starten in de kerk. Een gitaar, een man met een bijzondere stem plus een geweldige akoestiek daar onder die hoge koepel van de kerk: het klonk fantastisch! Bij het horen van bekende nummers werd zo hier en daar zacht meegezongen. Mooie liedjes als Let it Be en Reflections of My Life klonken breekbaar in die grote ruimte.

Hoe mooi de ruimte binnen ook, de regen stopte (zo goed als), de zon ging schijnen en het tweede en derde optreden van Sjoerd kon buiten in de grote tuin. Voor elk optreden kwamen weer nieuwe ‘gluurders’ luisteren, maar er waren er ook die bleven en van alle drie de optredens genoten hebben.

Sjoerd speelde een afwisselend programma, met veel bekende nummers en ook enkele songs van zijn eigen cd Why Not. Tussendoor betrok hij zijn publiek bij de muziek door het een en ander te vertellen. (Ohhhh, dus dáár gaat Silly Love Songs over…..!) Het voelde allemaal als een ontspannen onderonsje van liefhebbers van mooie liedjes en dat eentje van ons die songs fantastisch kon zingen. Dank je wel Sjoerd, dank je wel wie kwam luisteren, dank je wel wie die lekkere hapjes maakten en wie de glazen vulde. Het was heerlijk gluren!